Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa ambasadorkom SR Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker
17.04.2015

Tokom sastanka, Gradonačelnik je zahvalio ambasadorki na podršci Njemačke u procesu evroatlanskih integracija Crne Gore. Tom prilikom, gradonačelnik je sagovornicu informisao da je Prijestonica Cetinje, kao gradska uprava koja svakodnevno ima neposrednu komunikaciju sa građanima, veoma posvećena ostvarenju ključnog spoljnopolitičkog cilja Crne Gore, koji se odnosi na punopravno članstvo u NATO.

Ambasadorka Štajnaker je izrazila zadovoljstvo posjetom i današnjom organizacijom obuke u okviru komunikacionih smjernica za iniciranje i vodjenje javnog dijaloga o članstvu Crne Gore u NATO, kojoj je prisustvovao veliki broj učesnika sa Cetinja.

Sagovornici su konstatovali da je organizacija takvih skupova, na kojima se otvoreno razgovara o svim aspektima članstva u NATO, veoma korisna.

Takođe, iskazano je i zadovoljstvo činjenicom da je podrška građana NATO integracijama na Cetinju među procentualno najvećim u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Bogdanović je istakao da će Prijestonica Cetinje sa svim svojim kapacitetima i u narednom periodu snažno podržavati kampanju u vidu intenziviranog i fokusiranog dijaloga koji Crna Gora realizuje sa NATO Savezom, a u cilju ostvarenja punopravnog članstva Crne Gore u toj organizaciji.

Pored toga, gradonačelnik Bogdanović upoznao je gošću sa tekućim i predstojećim razvojnim projektima grada, a posebno sa projektom žicare za koji su interesovanje iskazale i brojne renomirane kompanije iz Njemacke.

Sastanku su prisustvovali i Nacionalni koordinator za NATO ambasador Vesko Garčević, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković, kao i predavač pukovnik doc. dr Mehmedin Tahirović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018