Gostovanje Filipa Davida u Narodnoj biblioteci i čitaonici "Njegoš" (ponedjeljak, 18h)
26.03.2015

Kako je saopšteno iz Narodne biblioteke i čitaonice „Njegoš“, Filip David će u crnogorskoj Prijestonici predstaviti svoj novi roman „Kuća sećanja i zaborava“, za koji je prošle godine i dobio Ninovu nagradu.

Novi roman Filipa Davida, koji je objavila izdavačka kuća „Laguna“, žiri za dodjelu Ninove nagrade opisao je kao ’sugestivnu studiju zla u istoriji i čovjeku, koja suočava četiri životne priče Jevreja stradalnika i njihovih porodica u potresnom svjedočenju sačinjenom od dnevnika, pisama i snoviđenja’. Brojni književni kritičari okarakterisali su „Kuću sećanja i zaborava“ kao jedan od najautentičnijih romana novije srpske književnosti.

Uoči posljednjeg, u bibliografiji Filipa Davida ističu se i romani „San o ljubavi i smrti“ i „Hodočasnici neba i zemlje“, kao i zbirke kratkih priča „Sabrane i nove priče“, „Princ vatre“, „Zapisi o stvarnom i nestvarnom“ i „Bunar u tamnoj šumi“, odnosno zbirke eseja „Svetovi u haosu“, „Jesmo li čudovišta“ i „Fragmenti iz mračnih vremena“.

Promocija romana „Kuća sećanja i zaborava“ biće održana u Narodnoj biblioteci i čitaonici „Njegoš“ sa početkom u 18 časova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018