Veče poezije u Narodnoj biblioteci i čitaonici "Njegoš" (ponedjeljak, 17:00h)
22.03.2015

Događaj će biti upriličen u svijetlu obilježavanja Svjetskog dana poezije, a gost večeri biće renomirani akter domaće književne scene prof. Sreten Vujović.

- Povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije koji je UNESCO proglasio 21. marta 1999. godine, Savjet mladih Prijestonice ce u saradnji sa Narodnom bibliotekom i čitaonicom „Njegoš“ organizovati gostujući događaj pod nazivom „Veče poezije“ koji će biti upriličen u poneđeljak, 23. marta u prostorijama Narodne biblioteke sa početkom u 17 časova.

Gost večeri će biti jedan od renomiranih intelektualaca iz oblasti književnosti, poezije i proznih tematskih cjelina u Crnoj Gori i inostranstvu, prof. Sreten Vujović. Njegova poezija i prozni radovi su prevedeni na više svjetskih jezika, a dobitnik je i najvećeg cetinjskog priznanja, Trinaestojulske nagrade 2001. godine. Autor je brojnih poetskih i književnih radova, između kojih su „Molitva“, „Soba za specijalne“, „Ispovijest“ i „Pjesma zaboravne ptice“.

Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude iz Prijestonice da dođu i da svojim prisustvom doprinesu kulturnoj, književnoj i personalnoj emancipaciji – navedeno je u saopštenju Savjeta mladih Prijestonice Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018