Gradonačelnik Bogdanović primio ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Margaret Ueharu
12.03.2015



Gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je Cetinje prvi grad koji je ambasadorka Uehara posjetila od imenovanja na dužnost.

Više riječi bilo je o dosadašnjoj saradnji Prijestonice Cetinje i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pri čemu su gradonačelnik Bogdanović i ambasadorka Uehara naglasili kako je ona bila uspješna. U tom kontekstu, posebno su pomenuti projekti realizovani kroz saradnju sa USAID-om, poput uspostavljanja servisa „One Stop Shop“ u Prijestonici Cetinje, ali i otvaranje Američke čitaonice na Cetinju.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je gošću sa aktuelnim i predstojećim projektima gradske uprave, pri čemu je ona posebno interesovanje iskazala za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, za upis Cetinja na Listu zaštićene svjetske baštine UNESCO, ali i za obnovu hotela „Lokanda“, u kojem je svojevremeno bilo smješteno poslanstvo Sjedinjenih Američkih Država.

Ona je iskazala posebno zadovoljstvo činjenicom da je Prijestonica Cetinje već realizovala niz projekata iz oblasti energetske efikasnosti, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović kazao kako je naš grad – zahvaljujući tim aktivnostima – uvršten među deset svjetskih gradova okupljenih oko inicijative Ujedinjenih nacija „Energetska efikasnost za sve“).

Ambasadorka Uehara posebno je akcentovala činjenicu da je Cetinje grad u kojem su gradska uprava i ambasada SAD realizovale niz zajedničkih projekata u funkciji građana, iskazujući uvjerenje da će taj trend biti nastavljen i u predstojećem vremenu.

Tokom boravka na Cetinju, ambasadorka Uehara posjetila je sa predsjednikom Skupštine Prijestonice Cetinje Jovanom Martinovićem i predstavnicima gradske uprave građanski biro – „One Stop Shop“ u Prijestonici Cetinje. Nakon toga, ona je boravila i u Američkoj čitaonici, čiji su je zaposleni upoznali sa programom i aktivnostima koje realizuju kroz saradnju sa Prijestonicom Cetinje i Ambasadom SAD.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018