Usvojena Odluka o Budžetu Prijestonice Cetinje za 2015. godnu
29.12.2014

Danas usvojenim Budžetom predviđeni su prihodi i rashodi u visini od 6.640.000 eura, a pred odbornicima u gradskom predstavničkom domu govorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Budžet grada za narednu godinu prevashodno počiva na principima odgovornosti i održivosti, pri čemu je uvažen aktuelni ekonomski kontekst, ali i fiskalni kapacitet kojim raspolažemo. Otud, Budžet Prijestonice Cetinje karakteriše restriktivno planiranje na strani tekuće potrošnje, kao i umjereno planiranje na strani kapitalnih izdataka – istakao je on.

Kako je naglasio gradonačelnik Bogdanović, Budžet Prijestonice Cetinje za 2015. godinu u potpunosti je prilagođen zakonskim odredbama.

- Budžet za narednu godinu dobio je saglasnost Ministarstva finansija. Takođe, ovom bih prilikom želio naglasiti da Prijestonica Cetinje danas ima zavidan kreditni rejting kod finansijskih institucija, pri čemu smo kvalifikovani kao bonitetan i pouzdan partner za buduće aktivnosti i saradnju – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

On je posebno naglasio kako je javni dug gradske uprave trenutno u trendu pada.

- Dug Prijestonice Cetinje ima blagi trend pada, koji je, što je najvažnije, održiv na duži vremenski rok – zaključio je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018